Villaägarna har fel

Villaägarna har fel

”Efter att ha läst Villaägarnas Riksförbunds rasande attacker på Arid och dränering med elektroosmos, blev jag naturligtvis fundersam över om systemet verkligen fungerar? Men jag kan trösta Arid (och mig själv) med att det gör det verkligen!

Vi bor i en villa byggd på 60-talet som hade rejäla fuktproblem i källaren, bl.a. i gillestugan där putsen flagnade från väggarna. Eftersom vi inte ville gräva kontaktade vi Arid och i augusti 2015 lät vi installera deras system i hela källaren. Den mätning som gjordes i samband med installationen visade – självklart – på fuktiga värden. Drygt en månad senare gjordes en ny mätning och nu var det torrt på samtliga mätpunkter. Efter det har vi inte haft några problem med fukt i källaren.

Trots det blev jag lite orolig när jag i maj 2016 läste vad Villaägarnas Riksförbund, deras chefsjurist Ulf Stenberg och tekniker Johan Smeds skrev om Arid. För att vara på den säkra sidan anlitade jag därför en oberoende fuktmätningsfirma och resultatet blev lysande bra; alla väggar var torra. Den som tvivlar på det kan få ta del av fuktrapporten. Kontakta Arid så ordnar de detta.

En kul grej var att besiktningsmannen blev rejält förvånad över att fukthalten var något högre mitt på golvet än i väggarna. Normalt brukar det vara tvärtom. Egentligen var det ju inte så konstigt eftersom vi hade installerat Arids system i väggarna men det berättade jag först efteråt.”

Claes Pagoldh, Saltsjöbaden

Detta inlägg är en referens. Vill du se samtliga referenser klickar du här.